Bel direct: +31 412 690 690

Motor Management

De term komt regelmatig voor; motormanagement en de black box. Een black box is een boordcomputer die dient voor de communicatie tussen de vrachtwagen en de thuisbasis. Een black box zendt signalen uit over GPRS, waardoor realtime informatie doorgestuurd kan worden naar het kantoor.

Een black box bouwt u (of MobiCoach) in de vrachtwagen in. Deze black box ontvangt een SIM-kaart met data, waardoor er data uitgewisseld kan worden. De blackbox wordt door middel van kabels gekoppeld aan de CAN Bus, CANgine of andere systemen waardoor alle informatie met betrekking tot het transport verzameld kan worden in de black box.

De boordcomputer kan eenvoudig uw CAN Bus uitlezen en uw motor monitoren. Zo heeft u altijd het correcte verbruik, rechtstreeks uit de motor van uw vrachtwagen.

Informatie-uitwisseling via black box

  • GPS Tracking van vrachtwagens kan realtime verstuurd worden.
  • Informatie over de vrachtwagen
  • Informatie over gewicht, aantal liters in een vrachtwagen, temperatuur bij geconditioneerd vervoer
  • Informatie over snelheid, toerental, aantal abrupte remmingen. Hierdoor kan een rapport opgemaakt worden per chauffeur om te bekijken of hierin geoptimaliseerd kan worden.
  • De tachograaf kan aangesloten worden op de black box, zodat de chauffeurskaarten automatisch worden uitgelezen.

Deze informatie wordt verstuurd via GPRS, waardoor dit inzichtelijk is voor de planners op kantoor. Bijkomend voordeel is dat het gebruik van een black box kostenbesparend kan werken; met inzicht in het brandstofverbruik, snelheidsmeters, abrupte stops en dergelijke kan u precies meten  hoe zuinig uw chauffeur rijdt en kunt u samen kijken of hier verbeteringen mogelijk zijn. Door het uitdraaien van rijstijlanalyses kunt u medewerkers stimuleren om zuiniger te gaan rijden. Hierdoor kunt u circa 10-20% op uw brandstofkosten besparen. Dat is ook nog eens goed voor het milieu!

Motormanagement
Bepaal zelf de weergave van de informatie uit het motormanagement. Per chauffeur, per voertuig, alle voertuigen? Snelheid, gasklep, brandstofverbruik. Diagrammen of juist in regels, grafieken of exports? Met MobiScout is het allemaal mogelijk.

Ook interessant voor u

Levensmiddelentransport

Het levensmiddelentransport is heel bewerkelijk. Er moet rekening gehouden worden met rijtijden, ETA, emballage, temperaturen in...

Lees meer

MobiScout Mobile App

De MobiScout Mobile app is toegankelijk via zowel een smartphone als een tablet met een Android-besturingssysteem. Hierdoor...

Lees meer
Schuiven naar boven