Bel direct: +31 412 690 690

Fleetmanagementsysteem voor vrachtwagens en trucks

Een Fleet Management Systeem zorgt er op verschillende manieren voor dat u op de backoffice beschikt over de meest actuele informatie én dat u altijd weet waar uw vrachtwagens op dat moment zijn. Van rij- en ritregistratie, tot een specificatie voor verloning conform de CAO. Een fleetmanagementsysteem geeft u veel informatie over uw complete wagenpark, planning en personeel.De chauffeur registreert de complete rit op een van de beschikbare devices, tegelijkertijd kunt u op kantoor precies zien waar uw chauffeur op dat moment mee bezig is.

Met het Fleetmanagementsysteem voor vrachtwagens en trucks van MobiCoach krijgt u alle handvatten aangereikt om hierin te optimaliseren. Vergelijk hoe zuinig uw chauffeurs rijden, communiceer met elkaar via berichten en ontvang een gedetailleerde tijdsbesteding per dag per chauffeur, zodat u precies weet wat u moet verlonen conform de CAO Beroepsgoederenvervoer.
Kaart tracking

Door middel van een tracking systeem voor vrachtwagens kunnen uw vrachtauto’s real time gevolgd worden op basis van GPS. Op kantoor houdt uw planner in de gaten waar de vrachtwagens op dat moment zijn, zodat ze eventueel nog kunnen bijsturen en laatste instructies kunnen geven. Plaatsbepaling kan bij MobiCoach op verschillende manieren;

  • GPS-signaal dat verstuurd wordt via de Black Box
  • Geofencing; U kunt een cirkel tekenen binnen onze software, waardoor u een signaal krijgt als de vrachtwagen dit gebied binnen is gereden. Dit werkt op basis van beacons.
  • GPS-signaal kan ook geregistreerd worden door middel van het gebruik van een mobile device.

Het registreren van voertuigbewegingen gebeurt realtime, waardoor u exact kan zien waar uw chauffeur zich op dat moment bevindt. Naast dat het realtime te zien is, is er ook een optie om de route te plotten op een landkaart, zodat u exact ziet hoe de chauffeur is gereden gedurende de rit.

Voordelen van een fleetmanagement systeem

Naast dat uw personeel op kantoor overal van op de hoogte is en dus beter kan sturen, levert het introduceren van een fleetmanagement systeem ook nog meer voordelen op, welke een kostenbesparing op kunnen leveren.

  • Kosten voor communicatie dalen; uw medewerkers hoeven niet constant gegevens door te bellen en kunnen eenvoudig een berichtje heen en weer sturen.
  • Meteen na de levering kunt u uw levering al factureren. Het aantal geleverde goederen, tijdstip van levering, handtekening en eventueel geleverde of retour genomen emballage wordt geregistreerd.
  • De urenverantwoording vanuit de fleetmanagement oplossing levert alle benodigde gegevens voor de loonberekening. Bij deze berekening wordt ook rekening gehouden met eventuele toeslagen volgend uit de CAO voor het Beroepsgoederenvervoer, indien voor u van toepassing.
  • Rijstijlanalyse en effectieve navigatie zorgt ervoor dat de productiviteit van chauffeurs kan worden verhoogd.
  • Blijere klanten omdat je betere service kunt verlenen en aan kunt geven wanneer een chauffeur precies goederen komt afleveren.
  • Minder papierwerk nodig, omdat alles digitaal geregistreerd kan worden

Interesse in een Fleetmanagementsysteem voor uw vrachtwagens of trucks? MobiCoach biedt verschillende systemen aan, waarbij we samen kunnen kijken naar wat het best past bij uw organisatie. Lees meer over onze producten of neem direct contact met ons op.  MobiCoach is graag uw totaalpartner op het gebied van fleet management systemen, wij kunnen u ook adviseren en ondersteunen op het gebied van hardware.

Demo aanvragen

Mogelijk is dit ook interessant voor u

Contact

Wilt u graag contact met ons opnemen? Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen zo...

Lees meer

Levensmiddelentransport

Het levensmiddelentransport is heel bewerkelijk. Er moet rekening gehouden worden met rijtijden, ETA, emballage, temperaturen in...

Lees meer

MobiScout Mobile App

De MobiScout Mobile app is toegankelijk via zowel een smartphone als een tablet met een Android-besturingssysteem. Hierdoor...

Lees meer
Schuiven naar boven