Bel direct: +31 412 690 690

Zo gebruikt Gebr. Van Eijk Transport de software van MobiCoach

In de transportwereld is in de loop der jaren veel veranderd, en zeker op het vlak van technologie. Het in Asten gevestigde Gebroeders van Eijk Transport bestaat al sinds 1908, maar ook zij zijn in de weer met de digitalisering en efficiëntie van hun bedrijf. Hoe? Ze gebruiken het Fleet Management Systeem van MobiCoach.

Zo gebruikt Gebr. Van Eijk Transport de software van MobiCoach

Aan het woord is Ger Berkers, directeur operations en commercie. RegioinBedrijf vroeg hem wat zijn beweegredenen waren om met het Osse MobiCoach in zee te gaan.

Wat was de situatie voordat u met MobiCoach in aanraking kwam? 

“Vóór MobiCoach beschikte Gebr. van Eijk over een boordcomputer met beperkte mogelijkheden. Het was eigenlijk niet meer dan een voertuigvolgsysteem met de mogelijkheid om door middel van berichten te communiceren. Hoewel nog niet afgeschreven functioneerde het systeem dermate gebrekkig dat er werd besloten om een nieuwe oplossing te gaan zoeken. Hierbij hadden wij een aantal punten die wij wilden bereiken:

  • Voertuigvolgsysteem
  • Communicatie middels berichten
  • Mobiele oplossing om opdrachten naar toe te sturen zodat er op een handheld kan worden afgetekend met real-time terugkoppeling naar het TMS.
  • Automatisch uitlezen van de tachograaf
  • Verloning chauffeurs op basis van gegevens uit de boordcomputer.
  • Monitoring rijgedrag en brandstofverbruik.”

Hoe is jullie samenwerking met MobiCoach ontstaan?

“In maart 2016 zijn wij begonnen met een samenwerkingsverband met de firma Compass uit Hardenberg. Zij gebruikten op dat moment MobiCoach. Weliswaar de vast ingebouwde versie. Compass was echter zeer tevreden over de stabiliteit van het systeem en de zekerheid van behoud van data. Wij besloten aldus om MobiCoach in het offertetraject mee te nemen.”

Wat was de reden om voor MobiCoach te kiezen?

“MobiCoach was in staat om alle te bereiken doelen te realiseren en was qua prijs vergelijkbaar met andere aanbieders. Onze relatie met Compass heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. “

Hoe is het vervolgtraject verlopen? Welke stappen zijn er ondernomen?

“We zijn begonnen met inbouwen en vervolgens met het sturen van opdrachten naar MobiCoach. Hiermee waren de eerste 4 doelen gerealiseerd. Wel draaien we nog steeds schaduw met het aftekenen op een ritlijst. Het uitlezen van de tachograaf op afstand werkt. We zijn begonnen met het monitoren van rijstijl en brandstofverbruik. Binnenkort gaan we de eerste stappen zetten in het verlonen van chauffeurs op basis van gegevens uit de boordcomputer.”

Wat levert de samenwerking met MobiCoach op? Wat was het eindresultaat? Was dit wat jullie er van verwacht hadden?

“Het eindresultaat is nog niet bereikt. De tussenstand is echter bemoedigend. Onze klanten waarderen de real-time POD zeer. Ook de mogelijkheid om foto’s te maken en te koppelen aan de order in het TMS wordt door onze klanten op prijs gesteld. We hopen met MobiCoach uiteindelijk een aantal besparingen te kunnen realiseren. We werken er echter nog te kort mee om hier al concreet uitspraken over te kunnen doen.“

Hoe zou u op een bondige manier de ervaring met MobiCoach omschrijven?

“MobiCoach is een bedrijf waar het mogelijk is om voor elk aspect meteen de goede persoon aan de telefoon te krijgen. Verder is het feit dat het een Brabants bedrijf is met gelijkgestemde mentaliteit voor ons ook belangrijk. “

Over Gebroeders van Eijk Transport

“Gebroeders van Eijk is distributiebedrijf. Onze corebusiness is om zendingen tot circa vier pallets te bezorgen in de Benelux. Wij doen ongeveer 850 zendingen per werkdag en zoeken onze klanten binnen een straal van 60 kilometer om het bedrijf. Wij hanteren hierbij de visie dat we een open en flexibele instelling moeten hebben naar onze klanten.

Gebroeders van Eijk is opgericht in 1908 door de grootvader van de huidige eigenaren. Heel typisch is dat alle drie de generaties van eigenaren hebben bestaan uit drie gebroeders.

  • 1908 – 1950 Janus, Fried en Jan
  • 1950 – 1985 Jan, Wim en Harrie
  • 1985 – Peer, Henk en William“

Over MobiCoach

Bent u door dit verhaal geïnteresseerd geraakt over de mogelijkheden van MobiCoach? Neem dan vrijblijvend contact met de organisatie op via:

Bron: Regio in Bedrijf: https://www.regioinbedrijf.nl/projecten/zo-gebruikt-gebr-van-eijk-transport-de-software-van-mobicoach.6232/

Zo gebruikt Gebr. Van Eijk Transport de software van MobiCoach
Schuiven naar boven